Ideeën Schetsen

Ontdekken

Doel

Zo snel mogelijk exploreren van (elkaars) ideeën en iteratief komen tot de ideale oplossing.

Wat levert het op?

Schetsen helpt je om sneller en beter ideeën te genereren zonder veel tijd en moeite te investeren in een perfecte uitwerking.  gebaseerd op Google Venture’s Design Sprint

Categorie:

Ontdekken

Tijd:

1 uur

Groepsgrootte:

3 - 8 personen

Moeilijkheidsniveau:

Gemiddeld

Materiaal:

A4 papier, Pen, Schilderstape, Stemstickers, Stiften, Template

Stappenplan

1.

Beschrijf eerst de user story die je wilt gaan uitwerken: welke taak wil je omzetten naar een idee-schets? Maak deze zo specifiek mogelijk (5 minuten).

2.

Crazy Eights

Print de schetstemplates voor alle deelnemers. Laat iedereen individueel in 5 minuten 8 verschillende ideeën op papier zetten in de vorm van een schets: dit kan een schets van een interface zijn, een woord, een andere visualisatie: wat maar werkt voor jezelf. Timebox de tijd (5 minuten).

3.

Top two

Laat de deelnemers 2 van de beste ideeēn uit hun originele 8 uitwerken in een iets gedetailleerdere vorm. Waren alle 8 ideeën slecht? Bedenk dan 2 nieuwe! (10 minuten, timebox).

4.

Storyboard

Kies je beste idee en werk deze uit in een storyboard: een serie schetsen op 1 papier die een sequentie tonen van voor/tijdens/na je idee. Geef het een goede naam en alle uitleg die het nodig heeft want hier stemt iedereen straks op! (15 minuten. timebox)

5.

Stil stemmen

Laat iedereen hun storyboard ophangen en bekijk deze samen in stilte. Iedereen mag zijn favoriet er uitkiezen d.m.v. één stemsticker (10 minuten).

6.

‘Gewoon’ stemmen

Laat iedereen na de 1e stemronde uitleg geven over zijn oplossing en laat de groep commentaar hierop geven. Doe hierna een tweede stemronde. Iedereen het eens? Yes, je hebt ‘m gevonden? Nog teveel onduidleijkheid? Begin de oefening nogmaals om te kijken of je met de kennis van nu een betere iteratie kan doen (15 minuten).